Over

Mijn naam is Inge Reitsma en op 28 februari 2013 ben ik afgestudeerd als diëtist. 

Voeding is mooi en moet ook vooral lekker zijn. Ik vind het geweldig dat met alleen voeding en een gezonde leefstijl (voldoende beweging, zo min mogelijk stress, voldoende slaap en niet roek) zo veel in het lichaam bereikt kan worden. Hierbij help ik u graag.

Ik ben niet een traditionele diëtist die lijstjes en voorbeelddagmenu’s maakt. Natuurlijk heb ik deze wel en indien nodig gebruik ik ze ook. Maar wat ik veel belangrijker vind:
Er samen achter komen waarom u eet wat u eet en waarom u doet wat u doet. Dit is soms lastig, want we zijn nu eenmaal gewoonte dieren. Maar als we hier eenmaal achter zijn, is het ook makkelijker om uw gedrag aan te passen.

Mensen willen graag veel gewicht in korte tijd verliezen. Helaas bied ik geen ‘quick fix’. Het gewicht is er (vaak) ook niet in korte tijd bijgekomen. Meestal is dit ook een langer proces van maanden of zelfs jaren.

Mijn specialisaties zijn: overgewicht, (morbide) obesitas en emotie eten. Naast mijn praktijk in Mierlo, werk ik twee dagen in loondienst bij Care for Obesitas. Daar begeleid ik mensen in het voor- en na traject van een maagverkleining. Mocht u nadenken over een maagverkleining, dan kan ik u daar mogelijk ook bij helpen met meer informatie of voorbereiding op een traject.
Ook voor andere voedingsgerelateerde vragen bent u natuurlijk van harte welkom, zoals ondergewicht/ondervoeding.

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen, neem dan contact met me op.